sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Day off!

14.9.2014

Ihana sunnuntai. Aamu alkoi rauhallisin merkein vesivärimaalailun parissa ja yhdentoista aikoihin lähdinkin kohti Suokkimummoa. Hevoset oltiin laskettu aamulla niitylle ja söivät nyt tyytyväisenä kauempana. Siivosin boxit nopeasti, jonka jälkeen huusin kolmikon talliin. Niiden tulemista talliin on hauska seurata, sillä ne juoksevat joka kerta samassa järjestyksessä sisälle. Ensin tulee Liinu, Liinua seuraa Loimu ja Norri tulee viimeisenä. Ja tällä kertaa kaikki menivät sentään omiin karsinoihinsa. Tein Norrille sellaisen ripeän rahjauksen ja pian olimme valmiit lähtöön. Ruuna ei jostain kumman syystä ollut kovinkaan halukas lähtemään. Yleensä haluan, että hevonen tulee omin avuin mukaan, ettei sitä tarvitse kiskoa. Tänään jouduin kehottamaan liikkeelle vähän tehokkaammin kuin tavallisimmin. Päädtyn tekemään siis kentälle parit alustavat maastakäsinharjoitukset ennen kuin pääsisimme lähtemään maastoon. Talutin Norrin kentälle ja vältin vetämästä ohjista, jotta herra saisi kulkea perässäni aivan omasta tahdostaan. Teimme parit peruutukset ja pysähdykset ja vahdin, että Norri pysähtyi juuri sillon kuin minäkin. Sitten kävelin hevosta kohden ja pistin sen väistämään. Pari kertaa ruuna pisti hieman hanttiin, mutta en antanut muuta vaihtoehtoa. Sain lopulta hevosen seuraamaan ja kuuntelemaan ihan mukavasti, joten pääsimme ihastelemaan auringonpaisteista syysilmaa.





Pari tuntia ihanassa syyssäässä, ja pääsimme jopa laukkaamaan sänkipellollekin. Sujuvasti onnistuimme välttämään viheliäiset hirvikärpäset ja maaston jälkeen oli mukavan rento fiilis. Jouduin pesemään ruunan ja saimmekin harjoitella sen asian siedätystä jälleen. Vesi ei kuulu Norrin suosikkeihin ja joka kerta laskiessani vettävaluvan sienen iholle, se väisti raivostuttavasti sivulle. Joten joka kerta, kun otin sienen, pidin sitä kiinni karvassa niin pitkään, kunnes se seisoi nätisti paikoillaan. Vähän vaivaa tuo asia vaatii, mutta ehkä se siitä kehittyy. Otin liikutusvuoroon Liinun, jolla oli tarkoitus ajaa kärryillä. Varustin sen, mutta en laittanut kärryjä vielä perään, ohjasajaisin vain ensin. Tammalla ollaan ajettu joskus monta vuotta sitten, joten ajaminen pitää aloittaa kevyesti ja helposti. Tein kentällä pysähdyksiä ja peruutuksia, sekä teimme muutamia kiemuroita ja voltteja, jotta ohjaus saadaan kuntoon. Tämä on toinen kerta tällä viikolla, kun laitamme kärryjä, joten en ajanut maasta kovinkaan pitkään. Keskiviikkona teimme hieman pidemmän harjoituksen ohjasajaen. Kun olin mielestäni riittävän kauan kävelty, ohjasin Liinun valjastettavaksi. Kärryt kiinni ja menoksi.





Kiersimme pari kertaa kenttää ympäri tehden samoja asioita kuin maastakäsinkin. Otin parit siirtymän käynnistä seis ja takaisin. Liinu oli jälleen ihanan tosissaan, kun se pääsi vetämään kärryjä. Taitaa tykätä tästä hommasta. Tänään suunnitteilla oli hieman pidempi ajokerta, joten olimme sopineet, että Suokkimummon lapsenlapset pääsisivät pienelle ajelulle. Kävimme tekemässä kaksi lenkkiä lasten kanssa päätalon pihalla, jossa pääsi kiertämään puun ympäri takaisin tallille päin. Otin pienet ravipätkän tallia kohden ja tammahan olikin ihan innoissaan, jouduin jopa hieman toppuuttelemaan, ettei liian lujaa lähdetä menemään. Odotan vain sitä, että päästään ajamaan pihan ulkopuolelle, maastoon lenkkejä, mutta ei vielä lähdetä siihen. Maltetaan ensin ajella mukavasti tallin pihapiirissä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti